Pautan Berbalik: Lihat Sebelum Anda Pautkan

Pautan timbal balik adalah apabila laman web memaut kepada anda dan anda memautkan kembali kepada mereka.

Sekiranya anda memiliki laman web, saya pasti anda telah menerima -mel yang meminta pertukaran pautan. Tujuan artikel ini adalah untuk membantu anda memutuskan dengan siapa anda harus menghubungkan dan mengapa.

Lihat sebelum anda memaut!

Pautan tanpa APK EVO888 2021  bulu boleh membahayakan kedudukan mesin pencari dan reputasi anda. Semasa mempertimbangkan laman web lain untuk pertukaran pautan, selalu periksa laman web pasangan pautan yang berpotensi dan halaman di mana pautan anda akan diletakkan.

Lima peraturan penting yang harus dipatuhi semasa memilih pasangan pautan.

1. Pastikan laman web berkaitan dengan laman web anda. Contohnya, jika anda ejen harta tanah, jangan bertukar pautan dengan halaman mengenai pil diet atau kasino. Pautan ke laman web berkaitan harta tanah lain, seperti gadai janji atau ejen harta tanah di kawasan lain.

2. Jangan pautan untuk menghubungkan ladang. Anda dapat mengetahui bahawa halaman adalah ladang pautan dengan fakta bahawa biasanya tidak ada logo syarikat, beratus-ratus pautan dan tidak ada kandungan sebenar.

3. Fikirkan pautan keluar anda sebagai cadangan untuk laman web tersebut. Sekiranya laman web atau halaman pautan tidak berkualiti, jangan pautan ke laman web tersebut. Tanyakan pada diri sendiri, “Adakah saya akan mengesyorkan halaman ini kepada pelawat saya?”

4. Pastikan pautan anda akan dijumpai oleh enjin carian. Cukup tampal URL laman web yang akan anda tautkan ke Google, Yahoo, atau MSN. Sekiranya halaman tersebut muncul dalam hasilnya, halaman tersebut akan diindeks.

5. Kaji pautan di laman web rakan kongsi pertukaran pautan yang berpotensi. Pastikan pautan menunjuk terus ke laman web lain dan tidak dialihkan atau gunakan kod pautan JavaScript. Lihat kod sumber HTML dan periksa pautan untuk teks berikut: “rel = nofollow”. Kod ini memberitahu mesin carian utama untuk tidak mengira pautan ini dalam algoritma peringkat.

Sekiranya dilakukan dengan betul, pautan timbal balik boleh menjadi kaedah yang baik untuk meningkatkan lalu lintas dalam talian anda. Jadi, jangan lupa! Sentiasa lihat sebelum anda membuat pautan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *