Limit Hold ‘Em – Lukis Tangan Sebelum Flop

Dalam had pegangan, lukisan tangan adalah salah satu daripada tiga jenis. Pasangan kantung kecil, seperti 22 atau 44; penyambung yang sesuai seperti 67s atau 10js dan ace yang sesuai, seperti a7s. Tangan melukis biasanya tidak memenangi peratusan masa yang tinggi, tetapi ketika mereka menang, mereka biasanya melakukannya dengan memukul lurus, flush, dua pasang atau tiga jenis; Iaitu, ketika mereka memukul mereka biasanya menang. Atas sebab ini, mereka tidak dikenakan kemungkinan yang disiratkan untuk diterbalikkan.

Banyak pemula akan bermain mega888 tangan dari mana-mana kedudukan, tanpa mengira aksi, mega888 tetapi ini boleh menjadi strategi yang mahal, terutama bagi pemula yang bermain dengan buruk selepas kegagalan. Memang benar, dalam permainan yang sangat longgar, anda boleh menggunakan ace yang sepadan dan pasang poket kecil dengan selamat dari posisi paling awal, tetapi dalam tekstur permainan yang berbeza ini adalah bunuh diri. Dalam permainan yang ketat dan agresif, anda mahu melipat semua tangan dari posisi awal dan tengah; secara amnya jika anda tidak mempunyai 88 atau lebih baik dalam jenis permainan ini, anda mahu melipat. Dalam permainan longgar dan agresif, di mana sering terdapat kenaikan atau tiga pertaruhan sebelum kegagalan, anda juga ingin melipat banyak cabutan tangan, terutamanya penyambung padanan kecil yang tidak berfungsi dengan baik di pot yang diangkat. Dalam permainan longgar dan pasif, anda boleh memainkan hampir semua tangan ini dari hampir semua posisi.

Apabila diangkat, anda ingin melipat semua gambar tangan, kecuali ada 2 atau 3 pemanggil sebelum anda. Oleh kerana menarik tangan jarang menang, adalah mustahak untuk mendapatkan keuntungan yang baik di bankroll anda, jadi jika tindakan anda dilontarkan dan ada panggilan, anda masih mahu melipat 33 atau 44 kecuali anda dapat mengharapkan sekurang-kurangnya 2 pemanggil di belakang anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *